Bomen snoeien

Onderhoud plegen aan de tuin kan een hele klus zijn; al helemaal als de tuin wat groter van omvang is dan de gemiddelde tuin in Nederland. Er is allerlei onderhoud dat je continu aan de tuin kunt plegen. Een tuin is eigenlijk nooit klaar, en daarom is het soms verleidelijk om een aantal klusjes te laten zitten en tenslotte helemaal niets meer te doen. We geven je enkele tips om dat te voorkomen! Meer op www.bomenkappenwijzer.nl.

Bomen en struiken snoeien en verzorgen

Een belangrijke klus is het snoeien van bomen en grotere struiken. Als je dit niet doet zal het een wirwar van takken worden en zullen de bomen en struiken steeds groter worden. Ervan uitgaande dat je dat niet wilt, doe je er dus goed aan om de bomen tijdig te snoeien. De juiste periode is hiervoor het einde van het jaar, als de boom zijn blad heeft verloren.

Een ander belangrijke klus is het tijdig maaien van het gras. Als je dat goed bijhoudt hoeft het helemaal niet zoveel werk te zijn. Bovendien zijn er tegenwoordig robotjes die voor jou het gras kunnen maaien, zodat je dat dus niet meer zelf hoeft te doen. Je kunt deze robots zo instellen dat ze enkel ’s nachts maaien. Door de kleine motor hoor je ze niet tot nauwelijks en toch heb je zo elke dag weer een kort gazon.

Kosten tuinman

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een tuinman in te huren. Een tuinman kost €40 euro per uur (exclusief voorrij-, materiaal- en overige kosten) en kan, als je dat wilt, je hele tuin bijhouden. Zodra je daadwerkelijk een hovenier wilt inhuren is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende tuinmannen. Daardoor weet je een beetje wat een gemiddelde prijs zal zijn voor de opdracht waardoor je niet teveel betaalt.

Back to top