Kweekkasjes

De verwarmingsmat zorgt voor een gelijkmatige warmte langs onder die een snelle en sterke groei van zaden en stekken bevordert. De mini serre kweekkas wordt gebruikt voor het kweken van zaden, kiemplantjes en planten. Middels de verwarmde bodem wordt een ideaal klimaat voor het kweken en voor het vermeerderen van stekken bereikt. De kweekkas kan snel worden geïnstalleerd, is eenvoudig te bedienen en is zuinig in verbruik.

De normale ontkiemingstemperatuur ligt tussen de 12°C en 25°C. Er zijn ook uitzonderingen, zoals sla die ontkiemt vanaf 8°C tot maximum 12°C. Tomaten en komkommers daarentegen hebben minimum 18°C nodig. Dankzij deze mini serre met verwarmingsmat kunt u de temperatuur instellen en dus kunt u vroeger beginnen zaaien en stekken. U krijgt gezondere en krachtiger planten en behaalt een voorsprong in het seizoen.

Vensterbankkasje

Vensterbankbroeikasje om in te zaaien en te stekken. Ideale afmetingen om op de vensterbank te plaatsen.

Tips bij het zaaien of stekken:
Maak gebruik van potgrond. Laat de grond in de kas eerst enkele uren op kamertemperatuur komen. Druk de grond aan en zaai dan de zaadjes, dek de zaadjes af met grond en vergeet niet om water te geven. Plaats de vensterbankkas op een plaats met daglicht, maar het beste niet in de volle zon. De potgrond regelmatig bevochtigen. Door het verwijderen van de deksel van de kas, worden de planten geleidelijk afgehard. Wanneer de gezaaide plantjes of bewortelde stekjes voldoende groot zijn kunnen deze verspeent worden naar een grotere pot of uitplanten in de tuin.

Back to top