Wat is biologisch?

Biologische producten worden geteeld met respect voor de gezondheid van de mens, het dier en de natuur. Dat wil zeggen, de natuur zo veel mogelijk haar gang laten gaan en zo weinig mogelijk ingrijpen. Er worden geen chemische gewasbescherming en kunstmest in deze vorm van teelt toegepast.

De basis van biologische teelt wordt gevormd door een gezonde, humusrijke bodem. Het van nature voorkomende bodemleven zorgt voor de afbraak van het organisch afval en zet dit om in humus. Door gebruikmaking van deze natuurlijke ‘afvalverwerkingcentrale’ wordt niet alleen de akker schoon gehouden, het voorkomt ook dat er chemicaliĆ«n in zowel het grondwater als uw drinkwater terechtkomen.

Voor de mest die gebruikt wordt om de groei van de planten te bevorderen is eveneens uitgebreide aandacht. De dieren die de mest produceren worden gevoed met biologisch voer en krijgen volop ruimte om te groeien en te bewegen. Preventieve geneesmiddelen zijn niet toegestaan.

U herkent onze biologische producten aan het EKO-keurmerk dat in Nederland de garantie is voor biologische kwaliteit. De controle hierop vindt plaats door Skal (Stichting Keurmerk Alternatieve Landbouwmethoden).

Back to top